5 + 2 idei delicioase pentru un mic dejun fără gluten

5 + 2 idei delicioase pentru un mic dejun fără gluten
 1. Smoothie cu fructe și ovăz fără gluten
Ingrediente: banane, fructe de pădure, lapte de migdale, ovăz fără gluten, miere.
Mod de preparare: Într-un blender, adaugă o banană, o cană de fructe de pădure, o cană de lapte de migdale și două linguri de ovăz fără gluten. Blenduieste până obții o consistență fină. Adaugă miere după gust și servește imediat.

 2. Budincă de chia cu vanilie și fructe proaspete
Ingrediente: semințe de chia, lapte de cocos, esență de vanilie, miere, fructe proaspete.
Mod de preparare: Amestecă într-un bol 3 linguri de semințe de chia cu o cană de lapte de cocos și câteva picături de esență de vanilie. Lasă la frigider peste noapte. Dimineața, adaugă miere și fructe proaspete deasupra.

3. Parfait de iaurt cu ovăz fără gluten și fructe
Ingrediente: iaurt grecesc, ovăz fără gluten, miere, fructe de sezon.
Preparare: Într-un pahar înalt, adaugă straturi alternante de iaurt grecesc, granola fără gluten și fructe de sezon. Stropește cu miere și servește imediat.
 

4. Clătite fără gluten cu afine și sirop de arțar
Ingrediente: făină fără gluten, ouă, lapte de migdale, afine, sirop de arțar.
Mod de preparare: Amestecă o cană de făină fără gluten, un ou și o cană de lapte de migdale până obții un aluat omogen. Gătește clătitele într-o tigaie antiaderentă și adaugă afine în timpul gătitului. Servește cu sirop de arțar deasupra.

5.  Avocado toast
Ingrediente: 1 felie de pâine integral fără gluten prăjită, jumătate de avocado,  1 ou prăjit, 2-3 felii de roșii și castraveți
Mod de preparare: Avocadoul se pisează și se freacă cu jumătate de lingrură de cremă de brânză și puțin piper.  Oul se poate prăji într-o tigaie antianderentă cu foarte puțin ulei sau după gust. Apoi se unge pasta de avocado pe felia de pâine, se adaugă legumele și deasupra oul gătit moale și se servește.

+ 2. Rețete bonus
1. Sandwich cu unt de arahide
Ingrediente: 1 felie de pâine fără gluten prăjită, 30g unt de arahide, felii de banană sau măr, Opțional o băutură caldă (ceai sau lapte).
2. Budincă de chia
Ingrediente: 4 lingurițe de semințe de chia, 200ml lapte/sana, 1 lingură de miere.
Mod de preparare: Se adaugă toate incredientele într-un borcan sau recipient care se închide etanș și se scutuără bine. Se lasă borcanul/recipientul în frigider și se lasă peste noapte. Următoarea dimineață se poate adăuga: gem, fructe proaspete sau fulgi de ovăz.

Aceste rețete sunt nu numai gustoase, dar și prietenoase pentru cei care urmează o dietă fără gluten. Spor la gătit și poftă bună!
 Comandă acum de la www.naturking.ro și bucură-te de sărbători delicioase fără gluten.😊
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!