Despre noi
Acest magazin on-line este dedicat, desigur, persoanelor cu alergii și intoleranțe alimentare dar și
celor care caută noi alternative de alimentație.
Cuvintele care urmează sunt un fel de ghid pentru cei care, presupun, sau știu sigur că au o
intoleranță sau alergie alimentară.
S-ar putea să fii chiar tu acela!
Odată ce descoperi că suferi de o intoleranță alimentară este greu de înțeles și acceptat această
certitudine.
Te întrebi... De ce chiar eu? Oare de ce mie mi se întâmplă acest lucru? Cum să mă dezobișnuiesc
de alimentele consumate zi de zi? Care este următorul pas?...Cum pot renunța la bunătățurile
consummate cu poftă până acum? Cum pot refuza o invitație la o masă cu gustări pe care nu le mai
pot consuma de acum încolo? Care sunt alimentele pe care le pot consuma acum, de unde le pot
achiziționa, și care sunt regulile de bază care trebuie respectate?
Din proprie experiență te ajut să găsești răspunsuri la aceste întrebări și să treci prin primele
"dificultăți".
Călătoria mea:
Semnele au început să apară deja în copilărie, dar nimeni nu le-a dat importanță acestora. Primele
simptome au fost durerea de cap, pielea uscată, durerile articulare, starea de oboseală, balonarea,
durerile abdominale,diarea, problemele cu vederea...și multe altele. La început erau numai câteva,
dar cu timpul se înmulțeau.
Când s-a descoperit cauza simptomelor?
Pe la sfârșitul anului 2012 când aveam deja 28 de ani și deja aveam probleme destul de grave cu
sănătatea, dar din fericire, datorită soției mele s-a descoperit cauza acestora...Intoleranța la gluten, și
alergia la grâu. Ehhh...Și ce puteam face în continuare?
Teoretic pare foarte complicat și anevoios, dar practica a demonstrat că nu e deloc așa. Totul începe
cu o simplă conștientizare și atenție la ingredientele folosite/ consumate.
Important e să conștientizăm și să înțelegem că organismul nostru (care este într-un fel "vehiculul"
prin care fiecare dintre noi experimentează viața) nu acceptă alimentele/ingredientele la care avem
intoleranță sau alergie, iar dacă nu le vom elimina din alimentația noastră , organismul nostru ne va
semnala apoi sau chiar se va răzbuna prin diferite reacții.
Iată un exemplu foarte simplu: Dacă avem o mașină care funcționează cu benzină, nu o putem
alimenta cu motorină. Dacă totuși încercăm, nu va porni, și până ce nu se vor curăța toate conductele
de combustibil, acest întreg nu va avea o funcționare optimă, ceea ce desigur nu influențează doar
partea mecanică ci și calitatea funcționării per ansamblu.
Așadar cel mai important lucru este conștientizarea funcționalității organismului nostru și respectarea
regulilor impuse de acesta. Dacă reușim acest lucru, urmează să reconstruim obiceiurile noastre de
alimentație.
Să consumam doar produse marcate/certificate nevoilor noastre în funcție de care sunt acestea: fără
gluten,fără lactoză,fără ou, fără soia...etc. Și eu fac acest lucru de când am fost diagnosticat...caut
soluții pentru a trăi fără simptome alergice si totuși cu un plus de energie.
Doresc să-ți găsești și tu tot ceea ce ai nevoie pentru o viață vitală, echilibrată și plină de energie
sufletească.
Această pagină și acest magazin online sunt destinate tuturor celor care se confruntă cu diferite
forme de intoleranță alimentară. Pentru că în familia NaturKing avem membri care se confruntă cu
intoleranță la gluten, lactoză sau zahăr, ne-am dorit ca toți care au nevoie de o alimentație fără
gluten, fără lactoză etc., să aibă șansa de a beneficia de produsele noastre.
Avem o gamă foarte variată de produse fără gluten, printre care făina specială pentru pâine sau
diverse dulciuri, paste fără gluten și diferite preparate italienești, pâine fără gluten și o mulțime de
deserturi fără gluten, fără lactoză și fără zahăr.
Pășește în lumea "Gluten Free" alături de NaturKing