Ingrediente:
Făină de mei
Amidon din tapioca
Fibre de psyllium
Valori nutriționale medii per 100g:
Energie: 1463.39 kJ / 348.9 kcal
Grăsimi: 3.13g (din care saturate: 0.67g)
Carbohidrați: 65.8g (din care zahăr: 0.17g)
Fibre: 9.75g
Proteine: 9.26g
Sare: 0.03g
Ingrediente:
330g mix
8g sare Himalaya
5g zahăr de cocos (opțional)
5g drojdie uscată fără gluten Haas sau 10g drojdie proaspătă
7g ulei de măsline extra-virgin
330ml apă caldă
Instrucțiuni:
Se amestecă ingredientele uscate (dacă se folosește drojdie proaspătă, mai întâi se dizolvă cu o parte din apă și cu zahărul, și se așteaptă câteva minute).
Se adaugă apa, uleiul și se frământă bine până când se obține un aluat omogen.
Se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină și se formează pâinea dorită.
Se așează în tava unsă cu ulei de măsline și se pune la dospit la temperatura de 35°C pentru 45 de minute.
Înainte de coacere, se unge suprafața cu ulei cu o pensulă.
Se coace în cuptor preîncălzit la 220°C aproximativ 45-50 de minute.
După coacere, se scoate din tavă și se lasă la răcit pe un grătar. După răcire, se poate felia.
Depozitare: A se păstra la loc uscat și răcoros.
Produs în România. Lot și termen de valabilitate: vezi pe ambalaj.