Fara gluten, fara lapte, fara ou, fara soia, fara porumb; vegan.
Ingrediente: Faina de mei, faina de OVAZ fara gluten, amidon din tapioca, tarate de psyllium.
Valori nutritionale medii/100g:
energie 1460.95kJ/347.9kcal; grasimi 3.136g din care saturate 0.68g, carbohidrati 65.4g din care zahar 0.165g, fibre 10.03g, proteine 9.36g, sare 0.032g
Mod de preparare:
330g mix, 8g sare Himalaya, 5g zahar de cocos (optional), 5g drojdie uscata fara gluten Haas sau 10g drojdie proaspata, 7g ulei de masline extra-virgin, 330ml apa calda.
Se amesteca ingredientele uscate (daca se foloseste drojdie proaspata, mai intai se dizolva cu o parte din apa si cu zaharul, si se asteapta cateva minute) Se adauga apa, uleiul si se framanta bine pana cand se obtine un aluat omogen.. Se rastoarna pe blatul de lucru presarat cu faina si se formeaza painea dorita. Se aseaza in tava unsa cu ulei de masline si se pune la dospit la temperatura de 35'C pentru 45 minute. Inainte de coacere se unge suprafata cu ulei cu o pensula. Se coace in cuptor preincalzit la 220'C aproximativ 45-50 minute. Dupa copt se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar. Dupa racire se poate felia.
A se pastra la loc uscat si racoros.
Produs in Romania. Lot si termen de valabilitate: vezi pe ambalaj.